1 šálku červenej šošovice
280g rajčinového pretlaku
1 šálku zeleniny (môže byť mrazená zmes mrkva hrášok kukurica alebo iná, podľa chuti)
1 konzervu kokosového mlieka
1 ks cibule
1 ČL kari korenia
1 ČL mletého sušeného zázvoru
1 ČL čili (podľa chuti aj 4)
1 PL kurkumy
vodu
soľ
2 PL medu
1. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na 2 PL kokosového oleja Bione.
2. Keď máme cibuľku opraženú do zlatista, pridáme k nej mrazenú zeleninu (ak nie ste zástancom mrazenej zeleniny, môžete ju nahradiť na jemno nakrájanou mrkvou), kari a sušený zázvor (kto má čerstvý, môže pridať aj najemno nakrájaný alebo nastrúhaný kúsok čerstvého zázvoru). Všetko spolu opražíme ešte 2 minútky.
3. Do opraženej zmesi pridáme 3 šálky vody, opláchnutú červenú šošovicu a pretlak. Všetko spolu premiešame. Ak sa Vám bude zdať zmes veľmi hustá, nebojte sa pridať trochu vody.
4. Varíme na strednom ohni až kým nám šošovica nezmäkne.
5. Keď už máme šošovicu mäkkú, pridáme kokosové mlieko, med (najlepšie domáci), kurkumu a soľ. Všetko pekne pomiešame a ešte párminút povaríme, aby sa nám chute premiešali a kokosové mlieko prevrelo.
6. Podávame s prílohou podľa chuti, odporúčame bielu alebo hnedú ryžu. Dozdobiť môžete petržlenovou vňaťou. Prajeme Vám Dobrú chuť!
Kokosový olej je ideálnym olejom na pečenie, varenie a vyprážanie, nakoľko je odolný voči vysokým teplotám a nedá sa prepáliť (nevytvárajú sa nezdravé karcinogénne látky).
Čistý rastlinný kokosový olej šetrný k prírode, vhodný ako kozmetický olej pre bežnú každodennú starostlivosť o pokožku i vlasy. Vyrobený v potravinárskej kvalite ako skvelý základ pre vaše najobľúbenejšie jedlá!