1. Predhrejte rúru na 180 °C a formu na muffiny vysteľte papierovými košíčkami na muffiny.
2. V miske vhodnej do mikrovlnnej rúry rozpustite kokosový olej Bione Cosmetics. Začnite s 30 sekundami a skontrolujte; mal by byť v tekutom stave.
3. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
4. Vo veľkej mise vyšľaháme kryštálový cukor, hnedý cukor a rozpustený kokosový olej, kým sa dobre nespoja. Môžete použiť ručný mixér alebo šľahač.
5. Po jednom pridávajte vajcia, po každom pridaní dobre prešľahajte. Vmiešame vanilkový extrakt.
6. Postupne pridávame suché suroviny k mokrým, striedavo s cmarom. Začnite a končite suchými prísadami.
7. Veľmi jemne vmiešame nastrúhaný kokos a čokoládové lupienky aby sa nám všetko prepojilo.
8. Cesto rovnomerne rozdeľte do formy na muffiny, pričom každý košíček naplňte asi do 2/3.
9. Pečte v predhriatej rúre 18-20 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu muffinu nevyjde čisté.
10. Muffiny nechajte niekoľko minút vychladnúť vo forme a potom ich presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.